‘De grijzen’

De grijzen is een geweldige roman (…) even adembenemend als raadselachtig.’
– **** Vrij Nederland

‘Een heuse zoektocht naar het Kwaad (…) Indrukwekkend.’ – NRC Handelsblad

‘Dit is een debuut, zei ik herhaaldelijk tegen mezelf tijdens het lezen. Dat is ongelofelijk.’
– Jan van Mersbergen

In de grensstad praat niemand over ‘de vondsten’: de lichamen van mannen, vrouwen en kinderen die rechtop in de aarde worden aangetroffen. Ze worden opgegraven in de buitenwijken, waar de hopelozen zich opmaken voor de gevaarlijke oversteek naar de andere kant van de grens. Lena, een jonge journalist, wordt vanuit de hoofdstad uitgezonden om onderzoek te doen.

Ondertussen blikt een oude man vanuit zijn appartement in de hoogte terug op zijn beginjaren in de stad. Zijn herinneringen dwingen hem onder ogen te zien dat hij meer van de vondsten af weet dan hij wil. 

Hoe meer Lena te weten komt over de verborgen levens van de betrokkenen, hoe verder de oplossing uit zicht raakt. Totdat ze de verdwenen schrijver Onalov en zijn verloren gewaande manuscript op het spoor komt – en denkt de leegtes in haar onderzoek te kunnen opvullen.

De grijzen is een ingenieus gecomponeerde roman over het kwaad en de dingen waartoe de mens onder bepaalde omstandigheden in staat is. Over de verhalen die we verzinnen om betekenis te geven aan wat we niet kunnen verklaren.

€ 17,50 / 336 blz. / bestel