Anton Wachterprijs

De grijzen is genomineerd voor de Anton Wachterprijs 2022, de prijs voor het beste debuut van de afgelopen twee jaar:

‘Uit bijna negentig inzendingen selecteerde de jury zeven genomineerden: Confrontaties van Simone Atangana Bekono; Ik ga leven van Lale Gül; Het aanbidden van Louis Claus van Valentijn Hoogenkamp; Was van Jilt Jorritsma; De geschiedenis van mijn seksualiteit van Tobi Lakmaker; De grijzen van Vincent Merjenberg en Het Perenlied van Joost Oomen.

De jury bestaat uit Gerbrand Bakker, Kees ’t Hart, Joke Linders, Marja Pruis en Geart de Vries (voorzitter). De prijs werd eerder gewonnen door onder meer A.F.Th. van der Heijden, Niña Weijers, Frans Kellendonk, Tessa de Loo, Peter Buwalda en Ilja Leonard Pfeijffer.’

De uitreiking vindt plaats in Harlingen op 25 juni.